Blog

Auto huren op Ibiza

Op Ibiza een auto huren zonder zorgen!

Een vakantieauto huren doe je bij SunnyCars

Beleef de vrijheid op Ibiza

Je herkent het vast wel, het is voorjaar en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. De vakantiekriebels komen naar boven en je verzinkt in gedachten…. Het warme strand, lekker eten, de cocktails en misschien wel het belangrijkste: lekker weer, met veel zon! Je wilt het liefst meteen vertrekken. Je betrekt je partner in het plan om een zonnige vakantie te boeken. De stresshormonen worden al voelbaar. Jij wilt het liefst naar een zonnig oord, maar je partner heeft de voorkeur voor een vakantie in eigen land. “Dan hebben we alle vrijheid en kunnen we overal komen met onze auto. Zo zien we ook nog eens wat.” krijg je als reactie. Daar moet toch een oplossing voor zijn, is wat je denkt. Hup, het internet op en zie daar, je komt uit op deze pagina! We zullen ons best doen om je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om zorgeloos je vakantie te boeken.

Een weekje kamperen op de Veluwe of naar Ibiza?

De keuze is snel gemaakt als het aan jou ligt. Je ziet het al helemaal voor je: lekker slenteren door de Catalaanse stad Ibiza (Eivissa), van het uitzicht genieten vanuit Sant Joseph de sa Talaia, of Sant Antoni de Portmany bezoeken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het eiland Formentera wat je gezien moet hebben. Maar dan komt het probleem: tijd. Je wilt natuurlijk ook genieten van het weer en onbezorgd neerstrijken op een terras. Geen haast, dat is wat je wilt.

Openbaar vervoer of toch liever zelf sturen?

Je staat er niet gauw bij stil, maar je bent niet persé afhankelijk van het openbaar vervoer op Ibiza. Met hetzelfde gemak huur je een auto! Om het geld hoef je het tegenwoordig ook niet meer te laten trouwens. We hadden het net over het eiland Formentera, wat op 7 km afstand ligt van Ibiza. Dit eiland bereik je door de pont te nemen vanuit het puntje van Ibiza. Je kunt het openbaar vervoer nemen richting de haven, maar wil je vrijer zijn en tijd overhouden om lekker na te genieten, dan is een huurauto geen overbodige luxe. Stap in je auto, rij naar de haven, stap op de boot en begeef jezelf bij het verlaten van de boot in een Caribische sfeer die onlosmakelijk verbonden is met het eiland. Bij terugkeer stap je uitgerust in de auto (met airco) om terug te keren naar het hotel of appartement. Onderweg heb je vast al meerdere bezienswaardigheden ontdekt die je nog wilt bezoeken. Geen haast was ons motto, dus leg die ideeën maar op je nachtkastje, want morgen is er weer een nieuwe dag, die je in kunt delen zoals je zelf wilt, omdat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Je kunt gaan en staan waar je wilt.

Nog meer bijzondere plekken om naartoe te rijden

 • Sant Josep de sa Talaia
  De meest zuidelijke gemeente op Ibiza, waar je uitkijkt op Formentera is een must-see als je op Ibiza bent. Het is alles behalve klein met zijn 154km oppervlakte. Onze tip: pak de auto en beleef de omgeving op jouw manier en in je eigen tempo. We kunnen niet alle bezienswaardigheden benoemen, maar het zijn er meer dan je kunt bezoeken in 1 dag.
 • Dalt Vila
  De stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat is zeer goed bereikbaar en is met de auto goed bereikbaar. Wanneer je geïnteresseerd ben in geschiedenis dan ben je hier in je element. Je vindt er voormalige kloosters en kerken, maar ook musea.
 • Playa d’en Bossa
  Playa d’en Bossa staat met name bekend om het langste zandstrand van Ibiza te hebben. Zodra je genoeg hebt van het zonnen, loop je zo vanaf het strand naar verschillende populaire clubs waar volop vertier is. Dit strand is enorm populair, dus als je niet van drukte houdt is dit misschien niet de beste keuze. Omdat je over een auto beschikt kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen en vertrekken wanneer je zelf wilt
 • Playa d’es Cavallet
  Deze plaats / strand staat erom bekend dat ze rekening houdt met de wensen van nudisten. Houd er dus rekening mee dat je veel naakte strandgangers tegen zult komen. Daarnaast is deze locatie ook erg gewild bij homoseksuelen. Er bevinden zich een aantal restaurants aan het strand, welke veelal lokale gerechten en dranken op de kaart heeft staan. Je kunt kiezen voor een exclusieve ambiance of een tolerante ontspannen omgeving. Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen!

Verkeersregels op Ibiza

Over het algemeen gelden op Ibiza dezelfde verkeersregels als in Nederland, maar er zijn wel aantal dingen die afwijken van de situatie die je gewend bent.

Snelheid

Op alle wegen, met uitzondering van de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 90 km/u, tenzij anders wordt aangegeven. Voor andere voertuigen gelden andere regels, die misschien minder relevant zijn in deze situatie, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Zo geldt bijvoorbeeld voor trekkende voertuigen (zoals een auto-caravan combinatie) en vrachtwagens een maximale snelheid van 70 km/u. Houdt hier rekening mee, want we willen natuurlijk geen ongelukken zien gebeuren. Neem je tijd, want je hebt- en bent op vakantie toch?

Verkeerstekens

verkeersbord-voorrang-ibizaHoewel ze op Ibiza de internationale verkeerstekens gebruiken, zijn er toch aanwijzingen die voor vraagtekens kunnen zorgen.

Verkeersborden op Ibiza
Wanneer je een voorrangsweg nadert, zul je niet hetzelfde bord tegenkomen als in Nederland. Op Ibiza gebruiken ze een (soms geel) driehoekig bord, met een rode rand en de tekst “CEDA EL PASO”, wat betekent dat je altijd voorrang moet verlenen aan bestuurders die vanuit andere richtingen komen.

Stoplichten op Ibiza

Net als in Nederland gebruiken ze de kleuren groen, oranje en rood om aan te geven wat er van je verwacht wordt. Het verschil met Nederland is het oranje licht, waarmee aangegeven wordt dat je, wanneer mogelijk moet stoppen. Op Ibiza brandt niet alleen het oranje licht, maar ook het groene.

Dit kan voor enige verwarring zorgen, dus wees hierop bedacht.

Veiligheid

Jouw veiligheid en die van je omgeving is het belangrijkst. Houd daarom rekening met een aantal zaken die belangrijk zijn in het verkeer.

Alcohol in het verkeer
Hoewel alcohol en verkeer niet goed samengaan, mag je op Ibiza toch 0.8‰ (promille) alcohol in je bloed hebben wanneer je gaat rijden. Dit is zo’n 5 (normale) glazen bier voor een man en 3 glazen voor een vrouw. Houd daarnaast rekening met het warme weer in combinatie met het nuttigen van alcohol.

Ongelukken en pech onderweg
We willen de vakantiepret niet bederven, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het hoeft niet eens jouw fout te zijn. Wanneer dit jou overkomt in een vreemd land kan dit voor de nodige problemen zorgen. Wanneer je betrokken bent bij een verkeersongeval of een pech-situatie, neem dan direct contact op met het verhuurbedrijf. Zij zullen je in alles bijstaan en ervoor zorgen dat je vakantie alsnog onvergetelijk zal zijn, maar dan wel op een positieve manier.

We wensen je alvast veel vakantieplezier op Ibiza!

Zoef Robot – robot stofzuigers

Tegenwoordig zijn robotstofzuigers niet meer weg te denken als hulp in de huishouding. Door ons drukke leven houden we steeds …

Joomla vs. Wordpress

Joomla vs WordPress

Waar voorheen de concurrentiestrijd hoog opliep tussen deze 2 CMS systemen delft Joomla op dit moment het onderspit. Met …

Caruso heren collectie

Een review geschreven voor Pauw.com over de collectie van Caruso.